Четвер, 25.04.2024, 20:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2018 » Лютий » 7 » Обережно, бурульки!
08:02
Обережно, бурульки!

Нестійкі погодні умови – відлига вдень і заморозки вночі та значне нагромадження снігового покриву на покрівлях будинків сприяють активному утворенню бурульок та призводять до сповзання снігу, особливо зі старих будинків з похилим дахом, виступаючих архітектурних частин будівель.

Застерігаємо: йдучи повз будинки у період танення снігу треба бути особливо уважним, необхідно обходити ділянки, де звисають бурульки. Спершу обов’язково треба впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів та бурульок.

Варто триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найнебезпечніший маршрут руху. Ні в якому разі не заходити за спеціальні огорожі, якими позначені небезпечні місця.

Пам'ятайте, що дотримання цих основних правил безпеки дозволить уникнути трагічних наслідків.

Увага!!! Ожеледиця !!!

Щорічно з приходом зими в місті реєструється сумна статистика травмувань, пов’язаних з ожеледдю.

Протягом небезпечного сезону лікарі надають допомогу сотням постраждалим громадянам. Найбільше травм люди отримують від ожеледиці з першим випаданням снігу.

Основні травми – це забиття колін, вивихи плечей, удари голови, розриви зв’язок колін, переломи гомілок, рук, рани обличчя.

Пропонуємо прості рекомендації, які допоможуть вам уберегтися від значних неприємностей під час ожеледиці:

- пам’ятайте, що кращими в цей час є підошви з мікропористої чи іншої м’якої основи без високих каблуків;

- людям похилого віку краще у «слизькі» дні взагалі не виходити з дому. Але якщо потреба змусила - не соромтеся взяти палицю з гумовим наконечником або шипом. Пам’ятайте, що дві третини травм громадяни, яким понад 60 років отримують під час падіння;

- небезпечні для здоров’я прогулянки вагітних в ожеледицю без супроводження.

- ходіть не поспішаючи ноги злегка розслабте в колінах, ступаючи на всю підошву, руки повинні бути не зайняті вантажем;

- при порушенні рівноваги – швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах;

- у момент падіння згрупуйтеся, напружте м’язи, а доторкнувшись до землі обов’язково перекотіться – від цього удар пом’якшиться;

- не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість важких травм;

- обходьте металеві кришки люків;

- не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю;

- щоб уникнути небезпеки тримайтеся далі від будинків – ближче до середини тротуару. Взимку особливо в містах, дуже велику небезпеку становлять бурульки. Найбільш небезпечні бурульки під час танення льоду та снігу.

Увага! Снігові замети, хуртовини!

Зимові прояви стихійних сил природи нерідко проявляються в снігових заметах унаслідок снігопадів і хуртовин. Снігопади, тривалість яких може бути від 16 до 24 годин, дуже впливають на господарську діяльність населення, особливо з наступним різким похолоданням або потеплінням.

Негативний вплив цих явищ приводять до того, що різко погіршується видимість, переривається транспортне сполучення як в місті, так і між обласними населеними пунктами. Випадання снігу з дощем при зниженій температурі повітря та ураганному вітрі створює умови для оледеніння ліній електропередач, зв’язку, контактних мереж електротранспорту, а також покрівель будівель, різного роду опор і конструкцій, що часто викликає їхнє руйнування.

У разі оголошення штормового попередження треба обмежити рух, особливо на власному транспорті, запастися необхідними продуктами, водою, за герметизувати по можливості житлові приміщення, що допоможе зберегти тепло.

Особливу небезпеку снігові замети створюють для людей, які знаходяться у дорозі, далеко від житла. Заметені снігом дороги й втрата достатньої видимості спричиняють повну дезорієнтацію на місцевості.

Під час руху на автомобілі не варто намагатися подолати снігові замети, необхідно зупинитися, повністю закрити скло в машині, укрити двигун зі сторони радіатора. Якщо є можливість, то автомобіль треба встановити двигуном у навітряну сторону. Періодично треба виходити з автомобіля, розгрібати сніг, щоб не опинитися «похованим» під снігом. Крім того, не занесений снігом автомобіль - хороший орієнтир для пошукової групи. Двигун автомобіля необхідно періодично прогрівати для уникнення "розморожування двигуна”, якщо система охолодження залита водою. Під час прогрівання автомобіля важливо не допускати затікання в кабіну (кузов, салон) вихлопних газів, з цією метою необхідно слідкувати, щоб у вихлопну трубу не завалювався сніг.

Сподіваємось, що ця інформація допоможе запобігти нещасним випадкам і стане в нагоді для профілактики травматизму.

Переглядів: 2895 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz