П`ятниця, 29.03.2024, 07:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2018 » Лютий » 14 » Районний семінар-практикум вчителів трудового навчання
07:49
Районний семінар-практикум вчителів трудового навчання

Якщо ви маєте яблуко і я маю яблуко, і ми обміняємося цими яблуками, то у вас і в мене залишиться по одному яблуку. А якщо ви маєте ідею і я маю ідею, і ми обміняємося цими ідеями, то у кожного буде по дві ідеї.            (Б. Шоу)

Із метою підвищення рівня професійної майстерності вчителів трудового навчання закладів загальної середньої освіти району 12 лютого 2018 року на базі Українківської ЗОШ І-ІІ ст. відбувся районний семінар-практикум вчителів трудового навчання з теми: «Формування ключових компетентностей учнів на різних етапах уроку трудового навчання, технологій». Це є надзвичайно актуальним в сучасному світі, тому що "Виживає не сильніший і не розумніший, а той, хто найкраще реагує на зміни, що відбуваються." (Гордон Драйден)

Роботу було організовано за трьома частинами. В організаційно-презентативній учасники отримали вичерпну інформацію з історії навчального закладу, ознайомились з успіхами та надбаннями педагогічного та учнівського колективів.

Під час практичного модулю вчитель трудового навчання Українківської ЗОШ І-ІІ ст. Коломойцева Мирослава Миколаївна запропонувала учасникам спробувати свої сили у майстер-класі з художнього набивання нитками по тканині. Педагог поділилася власним досвідом на підбір завдань та матеріалів, організацію та проведення практичних робіт. «Усе, що ви робите, робіть з любов’ю…» – ось девіз Мирослави Миколаївни.

  

У теоретичному блоці присутні опрацювали нормативні вимоги Концепції «НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ»

з системою модернізації (оновленням) трудового навчання на компетентнісній основі і було звернуто увагу на наскрізні змістові лінії у викладанні трудового навчання. Учасникам семінару було репрезентовано «Порадник для вчителя» НУШ.

Творчості, як і будь-якої діяльності, можна навчитися.
Г. Альтшуллер

Трудове навчання – це одна з найбільш інтегрованих дисциплін. У сучасних умовах, щоб зацікавити учня, необхідно використовувати нові, інтенсивні методи і форми передачі знань, застосовувати новітні освітні технології, які направлені на розвиток індивідуальних нахилів і творчих здібностей учнів, практичного їх використання, набуття життєво необхідних загальнотрудових компетенцій, формування пізнавальної самостійної діяльності.

Дякуємо адміністрації школи та Коломойцевій М.М. за творчість, креативність та насичену практичну частину семінару.

За круглим столом проведено калейдоскоп педагогічних ідей, де вчителі висловили свої думки з приводу проблеми семінару. У підсумку відмітили високу результативність та практичність проведеного заходу. Учасникам семінару запропоновано матеріали для використання у подальшій роботі.

Переглядів: 3333 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz