Неділя, 28.04.2024, 10:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2016 » Вересень » 22 » Нове сузір’я лідерів
07:56
Нове сузір’я лідерів

 

  Лідер – той, хто бачить

більше, аніж бачать інші,

бачить далі, аніж бачать інші,

бачить раніше, аніж бачать інші.

 

Ми живемо у світі, який стрімко розвивається, у світі, де кожен ранок нового дня народжує нові ідеї для побудови майбутнього.  Які б оцінки не виносили нашому часові, безсумнівно одне – це час справжніх лідерів. Тому з метою вияву та розвитку лідерських якостей, з метою організації роботи учнівського самоврядування та обрання нового голови учнівського самоврядування району, 16 вересня 2016 року відбувся І з’їзд Острозької районної ради старшокласників «Лідер». На засідання прибули координатори та голови шкільних учкомів загальноосвітніх шкіл І-ІІ та І-ІІІ ступенів.

Самоврядування сприяє розвитку самостійності, активності, тут головне, щоб кожна дитина знайшла собі заняття і стала виконувати ту роль, яка їй подобається і з якою вона в силах впоратися, тому школярам була представлена структура ОРРС «Лідер», подано короткий опис і особливості функціонування та роботи кожного центру (це – Прес-центр, центр «Знання», «Наше дозвілля», Цент захисту прав дитини, «Доброчинність» та «Екологія»).

На тренінговому занятті учням запропонували намалювати портрет лідера, звертаючи увагу на його лідерські якості. Презентуючи роботу, діти виділяли не тільки зовнішнє сприйняття лідера, але й його особистісні характеристики (наприклад: лідер – добрий слухач, отож у нього мають бути великі вуха; лідер водночас повинен робити багато справ, отож  йому треба багато рук; лідер – людина освічена, комунікабельна, тому школярі намалювали йому у два рази більше зубів, ніж у звичайної людини.). Також кожен учасник міг за 10-бальною шкалою виставити оцінки особистісним якостям лідера відповідно до того, як вони розвинуті особисто в нього. А потім виписати ті риси, які вони хотіли б розвинути в собі. Голови учкомів зробили висновок, що у лідера багато різних якостей, і кожен з учасників може мати та розвинути ці характеристики, отож, лідером може бути кожен. Школярі наголосили, що керівник необов’язково є лідером, і змогли розмежувати  та охарактеризувати поняття «керівник»/«лідер». Ще голови шкільного учнівського самоврядування мали змогу помріяти, якими вони будуть через 20 років. У кожного були різні плани та ідеї на майбутнє, але об’єднало їх одне – всі хочуть стати, перш за все, хорошими людьми.

Завдяки проведеному тренінгу, було виявлено 5 лідерів, серед представників шкільних учкомів. З п’яти претендентів до другого туру потрапили Катерина Сидорчук та Олена Ляшук. Шляхом закритого голосування було обрано голову ради старшокласників «Лідер». Нею стала учениця 9 класу НВК «Оженинська ЗОШ І-ІІІст. №2  дошкільний навчальний заклад (дитячий садок)» – Олена Ляшук. Учасники засідання та всі присутні бурхливими оплесками привітали Оленку з перемогою.

Сьогодні стрімко займають місця під сонцем ті, хто має твердий розум, чітку мету та велике бажання досягнути успіху. Наш час потребує лідерів, лідерів нової формації, людей компетентних, чесних, щирих, милосердних, відповідальних. І наша мета виховати таку людину, яка ніде, за жодних умов не згине ні морально, ні фізично, і втілить у життя свою незалежну думку.

Ілона Чувпенюк

координатор Острозької   районної

 ради старшокласників «Лідер»

Переглядів: 416 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz