Вівторок, 21.05.2024, 06:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2011 » Травень » 18 » За досвідом – на Острожчину!
12:31
За досвідом – на Острожчину!

Щорічно Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти організовує семінари для методистів з виховної роботи відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій, або виконкомів рад. Приємно, що цьогоріч вперше в області відбулася дводенна сесія методистів з різних куточків Рівненщини в Острозькому районі на тему: «Особливості організації виховної діяльності в сільському навчальному закладі: досвід і проблеми». Відвідали наш край учасники з 19 районів та міст обласного значення Рівненської області.


Першим пунктом на шляху методистів з виховної роботи став районний будинок школяра, де відбулася традиційна реєстрація учасників. Директор РБШ Андрій Дьяков презентував роботу свого позашкільного закладу, висвітлюючи тему: «Позашкільна освіта – здобутки та перспективи розвитку».

Урочисте відкриття методичної сесії пройшло в залі краєзнавчого музею, де гостей радо вітали заступник голови райдержадміністрації Валентина Стрілецька, начальник відділу освіти Острозької РДА Олег Коломис, завідувачка методичним кабінетом відділу освіти Острозької РДА Ольга Лисенко, методист відділу освіти Острозької РДА Світлана Ягодка, яка виступила з доповіддю на тему: «З досвіду роботи методиста з виховної роботи щодо організації виховного процесу в загальноосвітніх навчальних закладах району». Приємне враження справило на учасників сесії те, що їх зустрічали в замку славнозвісного роду князів Острозьких, де для них організатори заходу подарували пам’ятні сувеніри з символікою Острога.

Переїзд до наступного пункту сесійного плану – Оженинського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей» відбувся в приємних розмовах методистів, які ділились враженнями. Директор НВК Неля Хімін виступила з доповіддю на тему: «Роль позакласної роботи щодо організації допрофільного і профільного навчання» на прикладі свого навчального закладу. Заступник директора з виховної роботи Віра Мартинчук виступила з темою: «Виховний простір школи – модернізація змісту діяльності та її змістовне наповнення». Після чого керівник гуртка «Вікова діброва» Світлана Сорочук провела екскурсію територією навчального закладу, з презентацією ландшафтно-паркового дизайну.

Оженинська ЗОШ І-ІІІ ст. №2 також мала що продемонструвати учасникам для набуття досвіду. Методистів вразила атмосфера духовності, яка панує в школі. Вчитель християнської етики, магістр богослов’я та християнської етики Юрій Андрощук, заступник директора з виховної роботи Людмила Гузь докладно розповіли про напрацювання в опорній школі району з християнської етики. Теми їх виступів: «Впровадження християнської етики в освітньо-виховний простір: проблеми та знахідки» та «Формування виховного простору школи в сільській місцевості». За круглим столом підсумки першого дня сесії підвели завідувачка кабінету виховної роботи Рівненського обласного інституту післядипломної освіти Ніна Гавриш та методист кабінету Олена Кузьміна.

Другий день сесії розпочався в стінах Межиріцької ЗОШ І-ІІІ ст., яка радо зустріла гостей традиційним короваєм та виступом вихованців цього навчального закладу. Візитку закладу провела директор школи Ніна Штиба, а заступник директора з виховної роботи поділилась досвідом роботи виховання системи цінностей особистості. Педагог-організатор Тетяна Киричук із захопленням розповіла, як туристичне краєзнавство пропагує здоровий спосіб життя у школі, а учні провели всіх цікавою заочною подорожжю «Стежками села».

Учасників надзвичайно вразила історія села Межиріч, яку повідали члени гуртка «Географічне краєзнавство». Тому пізніше всі з великим трепетом ступили на територію древнього Межиріцького монастиря, де для методистів (а багато з них були на Острожчині вперше) була проведена екскурсія. Враженнями після відвідин Божої обителі ділились дорогою до малої батьківщини автора знаменитої радянської книги «Як гартувалась сталь» Миколи Островського – села Вілії. Не чекали учасники сесії побачити у віддаленому селі Острожчини такої злагодженої роботи педагогічного колективу. Після візитки закладу та відвідин краєзнавчої музею-кімнати у школі заступник директора з виховної роботи Валентин Чуздюк провів гостей до музею-садиби Миколи Островського та до великої дерев’яної церкви з багатою історією, де всі мали змогу помолитися чудотворній іконі.

Після закінчення освітянської сесії методисти ділилися враженнями щодо цікавого набутого досвіду. Багато приємних слів було адресовано методисту відділу освіти Острозької РДА Світлані Ягодці, яка злагоджено провела організацію дводенної сесії в навчальних закладах Острожчини, адже кожен з них вразив гостей власною неповторністю та особливим підходом до організації виховної діяльності та позакласного дозвілля дітей. Тож відтепер педагоги області ще частіше приїжджатимуть у наш район, щоб перейняти досвід та просто відвідати визначні історико-культурні місця, на які багатий Острозький край.


Переглядів: 14274 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz