Четвер, 18.04.2024, 12:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2013 » Вересень » 20 » 1 жовтня відзначається День ветерана та День похилого віку
07:33
1 жовтня відзначається День ветерана та День похилого віку
     Війна для України стала днем глибокої скорботи. Сьогодні навіть важко уявити масштаб випробовувань, болю і горя, що випали на долю минулих поколінь.



     В цей день ми згадуємо усіх тих, хто пав на полі брані, кого замучили в концентраційних таборах, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною.



     З цієї нагоди в НВК «Грозівська ЗОШ І-ІІ ст. –ДНЗ» було проведено тематичний урок у 8 класі на тему: «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!» Вчитель історії Авраменко Л.В. розповіла про трагедію села Грозів. Адже воно було спалене перед Покровою у 1943 році. Старожили розповідали, що приблизно о 9 годині ранку в нашому селі почалося справжнє пекло. Підходили чорні круки до Грозова, а позаду вже лишалися руїни згарища Білашева, Галівки, Точивик. Материнські плачі та ридання розтинали густий дим, що здіймався чорним стовпом до неба. Побачивши цей дим, зачувши дикі крики, люди почали лишати свої домівки і рятуватись, як хто міг. Втікали жителі. Т а не всім судилося втекти і сховатися від ворога (Данильчук Ольга Т., Демчук Іван К., Покотило Христина, Макарук Ганна Туфанівна, Макарук Ганна Данилівна, Тишко Петро, Фрідріх Олена Федорівна, Бардюк Микола Степанович, Іщук Калістрат, Соболь Антон Іванович…)



     Учні зачитували та розповідали спогади своїх рідних. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять ветеранів, які проживали в с.Грозів (Третяк М.,Тишко С., Соболь З.І., Варишнюк Я., Покотило Г.,Покотило П.,Покотило С.І.,Шинкарук М. ).

Методист відділу освіти
Ягодка С.Р.
Переглядів: 611 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz