Середа, 01.05.2024, 08:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2011 » Листопад » 7 » 3-4 листопада відбувся Обласний науково-практичний семінар методистів районних та міських МК (НМЦ)
16:59
3-4 листопада відбувся Обласний науково-практичний семінар методистів районних та міських МК (НМЦ)

3-4 листопада  відбувся Обласний науково-практичний  семінар методистів районних  та міських МК (НМЦ), які відповідають за стан викладання суспільних предметів



        Семінар відбувся на базі Оженинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 та Оженинського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ліцей» Острозького району.

За результатами виступів і обговорень учасники семінару відзначили, що формування духовності і моральних цінностей учнів та підлітків є одним з найголовніших завдань Програми національного виховання учнівської молоді Рівненщини на 2008 – 2020 роки.

Тривожать проблеми моралі, насилля, жорстокості, сексуальної розпусти, які культивуються у суспільстві, що негативно впливає на формування свідомості молоді та стан злочинності серед неповнолітніх.

Сприяти реалізації цих проблем покликані  предмети морально-етичного  та суспільствознавчого спрямування. Головними завданнями таких навчальних курсів є:       

          ознайомлення учнів із загальнолюдськими цінностями та формування особистості учня на основі науково-філософської та християнської (мусульманської, іудейської тощо) духовної, моральної і культурної традицій;

          виховання свідомої, вільної та відповідальної особистості, здатної жити і творити в сучасному демократичному суспільстві;

          творення належних умов для глибшого самопізнання, розкриття та реалізації своїх творчих здібностей і таланту в позитивному річищі.    

            Основною метою  шкільного курсу «Етика» є створення умов для формування моральних цінностей та орієнтирів особистості, моральної культури і культури поведінки учня.                                                                                 

            Метою  курсу «Християнська етика є формування в учнів  християнських моральних чеснот.

            Курс «Основи християнської етики» побудований відповідно до принципів і вимог сучасної педагогічної науки, поєднаних із принципами християнської педагогіки.      

У семінарі взяли участь працівники Рівненського ОІППО: Фурман В.К., завідуюча кабінетом суспільних дисциплін та Демченко В.В., проректор з науково-методичної роботи; працівники відділу освіти Острозької РДА: Лисенко О.Г., завідуюча методичним кабінетом відділу освіти, Соболюк А.П., методист.

Основна частина семінару була присвячена аналізу методологічних  та методичних аспектів стану викладання  предметів морально-етичного циклу в загальноосвітній школі з метою виявлення проблем та визначення пріоритетних завдань.

 

Традиційно методичним кабінетом відділу освіти були підготовлені тематичні презентаційні збірники  з  матеріалами семінару.

Переглядів: 712 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz