П`ятниця, 03.05.2024, 20:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2013 » Березень » 22 » «Бабусин рушник у сучасній оселі»
09:51
«Бабусин рушник у сучасній оселі»

«Бабусин рушник у сучасній оселі»

Висить рушник у хаті на кілочку,

Калина червоніє на столі,

А біля неї – житні колосочки,

Мов пустотливі братики малі.

Це все – моя земля, моя Вкраїна,

Це рук моєї матері тепло

І цей рушник, яким і дочку , й сина

Благословляє мати на добро…

З метою формування в учнів ціннісного ставлення особистості до історичних, культурних і духовних надбань рідного краю у Розвазькій ЗОШ І – ІІІ ст. 21 березня 2013 року, було проведено виховний захід «Бабусин рушник у сучасній оселі». Вишитий рушник, з давніх – давен,був символом українського побуту. Він служив людям оберегом, захисником та пам’яткою. Виховний захід, підготований класним керівником (Гордійчук О.М.) та учнями 7 класу, дав змогу учням ознайомитись з історією вишивання рушників, дізнатись про мистецтво вишивки та орнаменти на рушниках.


Усі учні мали змогу милуватись багатством рушників які вишивали в різних родинах. Окрасою виставки став рушник вишитий в 1920 –х роках на домотканому полотні.


Протягом усього заходу душевну атмосферу підтримувало виконання учнями українських пісень. Діти з захопленням спостерігали за усім що відбувається в залі.

Проведення таких заходів дає змогу виховати в учнів повагу до українських традицій, духовних та культурних цінностей, почуття гордості за свій народ.


Переглядів: 1405 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz