П`ятниця, 26.04.2024, 09:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2013 » Лютий » 25 » Біль у серці - Афганістан
13:50
Біль у серці - Афганістан
     15 лютого, 24 роки тому, в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами. Посивіли завчасно хлопці-афганці ще й донині йдуть у тривожних снах у бій, затуляючи від куль одне одного. Їм досі важко повертатися до цих чорних сторінок у їхньому житті, та ще важче вирвати їх, знищити й забути.



     Саме в цей день відбулася зустріч учнів Розвазької ЗОШ І – ІІІ ступенів з учасником бойових дій в Афганістані Андрієм Бондарем, жителем села Розваж та автором монументу воїнам – інтернаціоналістам в м. Острог Віктором Архіповим.


     Під час проведення зустрічі учні школи слухали розповідь А. Бондара про участь в бойових діях на території Афганістану, розповідали вірші, дивилися кінохроніку виведення військ з Афганістану, дізнались про ідею створення монументу воїнам – інтернаціоналістам.

     Дедалі більше віддаляють роки від нас ту війну, але стоять обеліски, які будуть вічно нагадувати про тих, хто не повернувся до батьківської хати. Дорогою ціною розплачувались наші юнаки – ціною власного життя. Ми маємо знати про страшні події афганської війни і пам'ятати, що і серед нас живуть люди, які в молоді роки стали свідками й учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом,подвигом.

Переглядів: 748 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz