Понеділок, 06.05.2024, 08:56
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2015 » Травень » 13 » Діяльність учнівського самоврядування – процес демократизації шкільного життя
08:08
Діяльність учнівського самоврядування – процес демократизації шкільного життя

Діяльність учнівського самоврядування – процес демократизації шкільного життя

Якщо Ви хочете бути

щасливими – у Вас завжди

 має бути ціль та мрія.

21 квітня відбувся семінар-практикум заступників  директорів з виховної роботи на тему: «Діяльність учнівського самоврядування – процес демократизації шкільного життя». Метою даного заходу було висвітлення питань   виховання соціально зрілої, творчої, ініціативної особистості, підготовка до майбутнього виконання обов’язків, пов’язаних із керівництвом державними, суспільними справами, тобто здобуття знань, умінь, навичок різної самодіяльності.

 Заступники директорів розглядали проблемні питання, зокрема Р.Б. Миронюк (НВК «Новомалинська ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ») висвітлила питання «Система роботи та методичне забезпечення діяльності органів учнівського самоврядування», Л. В. Аврааменко  (НВК  «Грозівська ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ») - «Створення умов для результативної діяльності органів учнівського самоврядування», Н.П. Михайловська (НВК «Кутянківська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ») – «Учнівське самоврядування – фактор розвитку учнівського колективу та особистості школярів», Ілліна І.В. (Могилянівська ЗОШ І-ІІІ ст.) – розкрила питання «Ефективна управлінська діяльність – запорука результативної роботи учнівського самоврядування».  В практичній частині  заступник директора з ВР Грем’яцької ЗОШ І-ІІІ ст. - О.М. Внучкова висвітлила роботи центрів учнівського самоврядування. Органи учнівського самоврядування активно співпрацюють з учнями, дирекцією та суспільною громадаю села. В ході практичної частини координатор ОРРС «Лідер» - А. Токмін провела тренінгові заняття з заступниками директорів з ВР на тему: «Лідер – це ти». Під час тренінгу кожен учасник зміг себе відчути лідером учнівського самоврядування та створити власний портрет лідера. На завершення педагог-організатор  Грем’яцької ЗОШ І-ІІІ ст. - О. П. Опанащук  показала відеосюжет «Пазли шкільного життя». У відео сюжеті показано як шкільне життя наполегливо та активно  вирує у стінах школи. Підсумки семінару-практикуму підвела методист управління освіти, молоді і спорту Острозької РДА Ж. А. Остапчук. Методист подякувала за насичене висвітлення роботи органів учнівського самоврядування та зазначила наступне: «Дирекція школи повинна формувати почуття відповідальності, свідоме ставлення до участі кожного у вирішенні важливих справ шкільного життя та оволодіти наукою управління».

Учнівське самоврядування тим і важливе, що воно не може існувати поза діяльністю, поза співробітництвом, поза взаємодією.  Кожна дитина повинна розвиватися  різносторонньо, самовдосконалюватися, самореалізуавтися на благо собі, своїй родині та ровесникам, школі та Батьківщині.

Координатор Острозької районної

Ради старшокласників «Лідер»

Ангеліна Токмін

Переглядів: 585 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz