Субота, 04.05.2024, 17:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2013 » Листопад » 26 » До відзначення Міжнародного дня інвалідів
13:10
До відзначення Міжнародного дня інвалідів

     У дітей немає ні минулого, ні майбутнього, проте, на відміну від нас, дорослих вони вміють жити в сьогоденні.

     Один із найважливіших чинників прогресивного розвитку суспільства є гуманне, милосердне та дбайливе ставлення до дітей і молоді, які не можуть вести повноцінне життя внаслідок вад фізичного та психічного розвитку.

     Ставлення суспільства до дитини з особливими потребами є певним мірилом його цивілізованості. Донедавна питання дитячої інвалідності у нас замовчувалося, їх намагалися ізолювати від суспільства, помістити в спеціальні заклади. Дитина з особливими потребами та її близьке оточення залишалися сам на сам зі своєю бідою.

     Супровід дітей з особливими потребами вимагає створення особливих умов в навчальних закладах. Важливим завданням школи є створення особливого емоційно-пізнавального настановлення щодо дітей з особливими потребами: перевага має віддаватись не жалю, а турботі, чуйності, тактовній взаємодії з ними, ставлення до таких дітей як до рівноправних членів колективу.



     Це передбачає не лише рівні можливості для всіх, але й розуміння, толерантність, бажання щось зробити для іншого. З цією метою в школі проводяться відповідні заходи: уроки доброти «Доброта починається з дитинства », «У дружбі наша сила»; етична бесіда: «Добро краще від краси»; година спілкування: «Всі ми рівні, всі маємо права на щасливе дитинство»; заняття: « Зрозумій світ іншого»; бесіди «Що таке толерантність», «Терпимість і доброзичливість – шлях до толерантності».



     Проведення таких заходів допомагає з’ясувати сутність поняття «толерантність»; розвивати почуття колективізму, солідарності, терпимості, вміння слухати; зрозуміти , що важливим у стосунках між людьми є вміння спілкуватись; переконати учнів в необхідності бути терпимими до оточення; навчитися встановлювати стосунки на доброзичливій, толерантній основі.



Я всміхаюсь сонечку.
Здраствуй, золоте!
Я всміхаюсь квіточці.
Хай вона росте!
Я всміхаюсь дощику,
Лийся мов з відра.
Друзям усміхаємось.
Зичим їм добра!



Педагог-організатор
НВК "Сіянцівська ЗОШ І-ІІІ ст. – д/с"
Шлапак І.А.

Методист РМК
С.Р. Ягодка
Переглядів: 599 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz