П`ятниця, 26.04.2024, 07:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2014 » Квітень » 8 » Екологічна акція "Посади дерево єдності та миру"
09:00
Екологічна акція "Посади дерево єдності та миру"

Головні проблеми світу виникають
через різницю між тим, як діє природа,
і тим, як мислить людина.
Грегорі Бетсон

 

     Важливою проблемою сьогодення є екологічна ситуація в Україні і вона, чесно кажучи, залишає бажати набагато кращого. Сучасні масштаби екологічних змін створюють реальну загрозу для життя людей. Сьогодні ми усвідомлюємо, що несе бездумне ставлення до природи і як це відобразиться на здоров’ї майбутніх поколінь.

     Так, згідно робочого плану Острозької районної ради старшокласників «Лідер» 2 квітня 2014 року  в рамках  семінару-практикуму,  було проведено  екологічну  акцію: «Посади дерево єдності та миру».  Акцію було проведено під керівництвом методиста – Світлани Романівни Ягодки, координатора Острозької районної ради старшокласників «Лідер» – Ангеліни Олегівни Токмін та заступника по виховній роботі Оженинської ЗОШ І-ІІІст.№2 – Людмили Миколаївни Гузь. Головна мета екологічної акції – докорінно змінити ставлення українських громадян до життєвого простору та прищепити в суспільній свідомості потребу дбати про довкілля та збагачувати природу. Даний захід розрахований  на привернення уваги до наших зелених друзів.

     Акція проходила на базі лісових угідь Верхівського лісового господарства ДП «Острозький лісгосп» («коритище»).   Участь у заході брали педагоги-організатори та учні-лідери  шкіл Острозького району. Досвідчені працівники лісового господарства провели інструктаж, щодо правильної посадки саджанців вільхи та дуба.


 
     Активісти досить активно, завзято та наполегливо працювали. Працювати було не важко, а навіть приємно та корисно, адже кожен учасник даного заходу вніс свою частинку в природу власними руками.  Після посадки саджанців, кожному учаснику акції було дано екологічну пам’ятку «Пам’ятай, що  все починається з тебе!»,  в якій зазначено правила друзів природи. Також учні-лідери Районної ради старшокласників «Лідер» взяли участь у флеш-мобі, де спільно озвучили підсумкове гасло заходу: «Природа – це частина мене, чисте довкілля – це наша спільна праця».  Працівники лісгоспу  щиро дякували за плідну  та хорошу працю та частували учасників акції солодощами. По завершенню даного заходу учні та керівництво  дійшли до спільної згоди, що дана акція «Посади дерево єдності та миру», стане щорічною традицією.
 
     Екологічна криза вимагає інтенсивного екологічного виховання підростаючого покоління. Дбати про природу повинна не тільки держава, а й кожен українець зокрема. Дорослі й діти мають берегти природу там, де вони живуть, працюють і відпочивають. Кожна людина може зробити корисну справу, так приємно усвідомлювати свою причетність до великої справи, яка залишить добрий слід і прикрасить світ навколо, та про яку з гордістю можна  сказати: «Я посадив своє дерево єдності та миру».

Координатор Острозької районної
ради старшокласників «Лідер»
Токмін Ангеліна

Методист РМК
С. Ягодка

 

Переглядів: 720 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz