Вівторок, 07.05.2024, 06:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2014 » Лютий » 21 » Конкурс читців-декламаторів у Острозькому районному будинку школяра
13:55
Конкурс читців-декламаторів у Острозькому районному будинку школяра

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,
І голос твій нам душі окриля.
Встає в новій красі, забувши лихоліття,
Твоя, Тарасе, звільнена земля.»

В.Симоненко


В історії кожного народу є імена, які становлять його славу, велич і національну гордість. Саме таким і є для України ім'я безсмертного Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка

Чи мислима українська культура без славетного імені Шевченка? Чи мислима світова культура без цього видатного українського сина і поета? Звичайно, це питання риторичне. Важко знайти українця, який би не знав хоча б кількох шевченкових рядків.

І дуже приємно, що поезію Кобзаря добре знають та шанують діти. В цьому можна було переконатися під час конкурсу читців-декламаторів поезії Т.Г.Шевченка , який нещодавно пройшов, серед гуртківців Острозького районного Будинку школяра. У конкурсі  взяли участь 28 гуртківців з двадцяти двох творчих обєднань.

Після ретельного перегляду та аналізу програм читців-декламаторів журі  відзначило виступи наступних гуртківців: Корнійчук Анастасію, Буян Ірину (творче об’єднання «Юний еколог»,керівник Корнійчук Є.І.), Фурманець Анастасію, Василика Олександра (творче об’єднання «Народознавство», керівник Фурманець Л.В.), Ярмолюк Іванну  (творче об’єднання «Культура мови та спілкування», керівник Грицюк Л.С.), Матвійчук Катерину (творче об’єднання «Барви бісеру», Алексеєнко Н.Ю.), Петрусь Вікторію (творче об’єднання «Танцювальне», керівник Дзюбук Н.М,) та  Гальчук Ангеліну (творче об’єднання «Вишиванка», керівник Маєвська Н.С.). А переможцем конкурсу став Муштук Роман (творче об’єднання «Культура мови та спілкування»).

Методист РМК  управління освіти Острозької райдержадміністрації Лариса Горлова подякувала керівникам творчих об’єднань, які підготували своїх вихованців до участі в конкурсі у постійно плекають у в дітей любов до поезії, до мистецтва живого слова та до невмирущого таланту Тараса Шевченка, проникливості і глибини йог думки, мужності і ніжності його лірики, гостроти і пристрасті його слова, самовідданої любові до Батьківщини.

           

 


 

Переглядів: 694 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz