Субота, 04.05.2024, 19:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2013 » Листопад » 15 » Львів – місто невичерпних вражень
09:19
Львів – місто невичерпних вражень
     Догорають останні сонячні дні золотої осені. Хотілося б їх запам’ятати якнайкрасивіше та найкорисніше. Тому Острозька районна рада старшокласників «Лідер» на чолі з координаторами, та  з метою вивчення історичних, культурних та духовних надбань рідного краю, побували у м. Львові. Львів – місто невичерпних вражень: духовних, естетичних, культурних, розважальних, кулінарних, тощо. Найцікавіша частина Львова – це старовинні квартали, включені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.



     Львів зустрів нас не лише приємним  ароматом кави, але й теплим сонячним днем. Тому як найкращі туристи, екскурсійний  день ми розпочали із зарядки – відвідали парк «Високий замок». Це старий тінистий парк, що височить над містом з руїнами старовинного замку і оглядовим майданчиком з краєвидами, від яких захоплює дух. Власне ранкову зарядку, ми зробили на «ура»! Саме завдяки екскурсоводу, учням вдалося побачити архітектурну перлину м. Львова – Львівський оперний театр(один з найгарніших театрів Європи);ознайомилися з величними духовними  архітектурними пам’ятками  – Домініканським собором,  Катедральний Собор Успення Пречистої Матері Божої, Вірменський собор ; відвідали музей зброї «Арсенал», ресторан - кнайпа «Криївка».

     На вул. Вірменській можна було відчути атмосферу львівської старовини, випити доброї кави, побачити надзвичайно колоритний «будинок пір року» та дізнатись захоплюючі факти з історії львівських вірмен. Вузенькі вулички та площі старого міста рано чи пізно привели нас на площу Ринок - унікальну в Україні площу з колоритною історією та перлинами ренесансної архітектури. Колоритні міщанські кам’яниці, горда Ратуша в центрі площі, чисельні леви, що оздоблюють фасади будинків, фонтани та кав’ярні просто неба створюють неповторний антураж давніх часів.

     Екскурсія закінчилася покупками подарунків, сувенірів, кави, шоколаду, вишиванок, чудовими фотографіями та хорошим настроєм.

Координатор районної ради
старшокласників «Лідер»
Токмін Ангеліна

Методист РМК
С.Р. Ягодка
Переглядів: 701 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz