Субота, 27.04.2024, 04:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2014 » Грудень » 24 » Ми – за мир: епідемія доброти Острозької районної ради старшокласників «Лідер»
08:57
Ми – за мир: епідемія доброти Острозької районної ради старшокласників «Лідер»

 

Досить з нас горя і крові, болем просякнутих сліз... Браття, спинімось над краєм, не потонімо в імлі. Рухне навік між нами непорозуміння стіна. Станьмо нарешті синами: в нас Україна одна. Не роздирайте! Благаю! Досить! Спиніться на мить! В нашім калиновім раю небо від гніву тремтить: крові! Вкраїнської крові прагне  упир. Скажемо «Ні!»  і в любові руки з’єднаєм за мир.

Олена Іськова

У сучасному світі навряд чи існує явище, яке шкодить людині більше, ніж війна. Через війни гине величезна кількість людей, але справа не тільки в смертях військових. Проблема також у тому, що через війну страждають люди зі складу цивільного населення – від випадкових пострілів і снарядів гинуть звичайні люди, руйнуються їхні будинки, знищується їх власність. Через війни суттєво погіршується економічне становище країни, у людей виникають проблеми з можливостями забезпечити собі нормальне життя. Через все це правителі держав, та й звичайні громадяни повинні робити все, щоб до останнього моменту намагатися відвернути війни і зберегти мир.

Так, в рамках благодійного марафону «Діти – Янголи Миру» та Всеукраїнської освітянської акції «Ланцюг миру» відбувся конкурс малюнків на тему: «Ми – за мир!». В конкурсі взяли участь голови та заступники Острозької районної ради старшокласників «Лідер». Метою даного конкурсу було об’єднатися разом  заради миру, згадати «Небесну сотню» та спільно сказати «Ні війні!». Учні презентували власні роботи, в яких було висвітлено патріотичну тематику, та як діти бачать мирну Україну. В роботі кожного учасника, було вимальовано частинку душі, з якою присутній мир та нестримне бажання зупинити війну.  Завершився захід акцією, що мала назву «Епідемія доброти та ввічливості». Акція полягала в наступному: лідери учнівського самоврядування Острозького району розклеїли «замітки ввічливості» по маршрутних таксі, в яких висвітленоінформацію про толерантну та ввічливу поведінку в громадських місцях, а прохожим давали «патріотичні сердечка» з висловами про добро, Україну,  щоб завжди пам’ятати, що «все починається з себе». Також, в рамках Всеукраїнської громадської організації «Серце до серця» відбувся конкурс есе «Я - європеєць».  Даний конкурс проводився з метою привернення уваги до розвитку пропаганди європейських цінностей, розвитку у дітей та молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті країни. Учасники конкурсу, письмово висвітлили власну думку про те, що хвилює кожного із них, а дехто  запропонував власний план  реалізації щасливого, мирного та благополучного життя.

В цей нелегкий для нашої держави час, ми хочемо побажати нам миру, єдності, злагоди, а також здоров’я нашим військовим, щоб вони поверталися додому живими як можна швидше, адже всі ми маємо одну спільну мрію – мир та злагода на Землі.

Ангеліна Токмін

координатор Острозької районної

ради старшокласників «Лідер»

 

Переглядів: 611 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz