П`ятниця, 03.05.2024, 14:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2016 » Березень » 25 » Національно-патріотичне виховання у позакласній роботі з іноземної мови
14:21
Національно-патріотичне виховання у позакласній роботі з іноземної мови

02 березня 2016 року на базі Острозького районного будинку школяра проведено  семінар-практикум для вчителів англійської мови району з теми: «Національно-патріотичне виховання у позакласній роботі з іноземної мови».

Серед безлічі навчальних дисциплін іноземна мова посідає особливе місце в формуванні патріотизму школярів. Її своєрідність полягає в тому, що в ході вивчення учні здобувають не лише знання з основ науки, а вміння й навички користуватися чужою мовою як засобом спілкування, одержання нової корисної інформації. Викладання англійської мови в сучасній школі дає вчителю широкі можливості по вихованню громадянськості й патріотизму. Цьому сприяє комунікативна складова предмету, його спрямованість до вивчення побуту, звичаїв, традицій і, насамперед, мови іншого народу.

Оскільки відомо, що позакласна робота з іноземної мови гармонійно доповнює навчально-виховну діяльність на уроках і допомагає у формуванні комунікативних навичок учнів, то саме з  цією метою  учасники семінару були запрошені переглянути відео позакласного заходу «Life is…» (вчитель Каплюк В. А. ) на основі улюблених мультфільмів англійською мовою, адже позакласна робота дозволяє залучити учнів до неформального вивчення іноземної мови, коли максимально враховуються їхні особисті потреби. А нестандартні форми її проведення надихають учнів на самовдосконалення: пошук даних для заповнення інформаційної прогалини, поглиблення набутих знань, розвиток мовної та мовленнєвої компетенції.

У практичній частині семінару вчителем НВК «Оженинська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 – дошкільний навчальний заклад (дитячий садок)» Каплюк В.А. проведено тренінг «Лайфхак» (80 000 слів за 20 хвилин).

У ході роботи семінару методистом РМК відділу освіти  Соболюк А.П.  надано методичні рекомендації щодо формату, змісту та практичного наповнення  організації навчання у літніх мовних таборах  на базі ЗНЗ.

Учасники семінару відзначили, що одержали багато корисної та цікавої інформації.

Переглядів: 552 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz