Четвер, 02.05.2024, 07:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2014 » Листопад » 10 » Незабутня подорож у минуле: Поділля та Буковина
11:19
Незабутня подорож у минуле: Поділля та Буковина

Осінь вабить своєю красою, але в різних регіонах України осінь – своя. Цьому вдалося переконатися завдяки екскурсійно-туристичній поїздці лідерам учнівського самоврядування. Відповідно до річного плану роботи районної ради старшокласників «Лідер» на 2014-2015 н.р., з метою формування у дітей та учнівської молоді ціннісного ставлення особистості до історичних, духовних та культурних скарбів рідного краю, патріотичного виховання та ціннісного ставлення до держави та суспільства, під керівництвом А.О. Токмін – координатора Острозької районної ради старшокласників «Лідер» та Л.М.Гузь – заступника з навчально-виховної роботи НВК «Оженинська ЗОШ І-ІІІс.№2-ДНЗ» 26-27 жовтня було організовано екскурсійну поїздку за маршрутом м.Кам’янець-Подільський – м.Хотин – м.Чернівці.

Чарівна Буковина, Поділля нас зустріли вже випавшим снігом та морозцем. Найперше, що  найкращим Острозьким туристам вдалося відвідати  - це місто Кам’янець-Подільський, - місто в якому відчувається старовинність та містичність.Кам’яньць-Подільськиймісто, що зберегло дух середньовіччя. Своєрідність та унікальність його полягають у гармонійному поєднанні ландшафту і містобудівної структури середньовічного міста, в якому військові інженери, використовуючи чудові природні властивості, створили фортифікаційну систему, що не має аналогів у Європі це все вдалося відчути і побачити у Кам’янецькійфотртеці XIV століття.  Наступна пам’ятка,яку відвідали лідери – Хотинська фортеця – це свідок численних війн та баталій. Протягом століть вона була центром розвитку ремесел і торгівлі, культури та економіки. Ця середньовічна красуня може багато розповісти тому, хто побажає вислухати її.  Дана фортеця неодноразово номінована та має статус «перлини подільського краю, та входить до списку «сім чудес України». У Хотинській фортеці проводилися зйомки багатьох художніх фільмів, серед яких «Гадюка», «Захар Беркут», «Три мушкетери». Серед недавніх – екранізація зйомки кінострічки за повістю Миколи Гоголя «Тарас Бульба». На ночівлю учнівська молодь приїхала в туристично-розважальний комплекс «Сонячна долина», с.Бояни, Чернівецької обл..

На другий день лідерам учнівського самоврядування Острозького р-ну відалося відвідати  колишню Резиденцію православних митрополитів Буковини і Далмації  у м.Чернівці, сьогодні тут знаходиться Чернівецький національний університетім.Ю.Федьковича.Під час екскурсії туристи відвідали головний корпус резиденції, де побачили розкішні зали, у яких митрополит влаштовував аудієнцію для високих гостей і де відбувалися єпархіальні засідання. Своєю красою і величчю вразила Синодальна зала, одна з найгарніших в Європі. Вона була оздоблена мармуром (звідси й теперішня її назва – Мармурова). Не менш захоплююча зала засідань Священного синоду (теперішня Червона зала). Її стіни оздоблені китайським червоним шовком. На одній зі стін висять величезні венеціанські дзеркала. Створені за старовинною технологією, вони нараховують аж п’ять шарів срібла.

Також лідери відвідали діючу церкву Трьох Святителів. Над оздобленням цього храму працювало кілька фахівців високого рівня, оглянули парк, закладений позаду головного корпусу університету, із рідкісними породами дерев, штучним гротом і бюстом творця ансамблю – архітектора Йосефа Главки. Туристам вдалося побачити усю велич та красу м.Чернівці: високу ратушу, храми, Чернівецький академічний музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської, пройтися по зірковій доріжці біля даного театру і на завершення загадати бажання на «Кареті щастя». Недарма місцеві жителі говорять, що м.Чернівці – це столиця Буковини.

Екскурсія закінчилася  покупками подарунків, сувенірів, вишиванок, чудовими фотографіями, незабутніми враженнями, емоціями та хорошим настроєм.

Ангеліна Токмін

координатор Острозької районної

ради старшокласників «Лідер»

Переглядів: 670 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz