Субота, 27.04.2024, 12:06
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2017 » Березень » 13 » Подорож до країни Літературії
14:31
Подорож до країни Літературії

 

-              Любіть книгу всією душею! Вона не тільки ваш кращий друг, але й до кінця вірнийсупутник! Саме під таким девізом проходив у НВК «Оженинська ЗОШ І-ІІІ ступенів (ліцей) – ДНЗ» ім.. Т.Г. Шевченка  з 06-10 березня Тиждень зарубіжної літератури. Метою даного заходу є: підвищити інтерес учнів до уроків зарубіжної літератури;виховувати повагу до літературних та культурних традицій народів світу;навчати самостійно працювати з додатковою літературою;висловлювати та відстоювати власну думку; креативно та творчо мислити, формувати естетичні смаки.

Світ дивовижний вас вітає!

Всіх тих,хто вдумливо читає,

    Та прагне більше пізнавати,

Долати знань високі мури

Вас кличе світ літератури! – саме такими словами розпочалася тематична лінійка, на якій вчитель зарубіжної літератури Лисенко Олеся Вікторівна ознайомила усіх із планом заходів. Щодня діти брали активну участь у запланованих конкурсах, вікторинах, змаганнях.

Так, наприклад учні 5-6 класів створювали ілюстрації, готували кросворди та ребуси до улюблених книг. Найактивнішими стали: Сузданець Мар’яна, Кухарчук Валентина, Данилюк Олена, Климчук Мар’яна, Нікітюк Ольга, Міщук Валентин, Апанчук Роман, Білик Юлія, Ковба Аліна, Загородня Юлія, Гордійчук Анна.

Проявити себе та свої знання з предмету вдалося командам 6-х класів «Муммі-Троллі» та «Команда Джона Сільвера» у літературному батлі. Діти змагалися у володінні літературними термінами, читанні поезії напам’ять, пошуках героїв-власників загублених речей. Згодом Казкова Фея запросила на веселу вікторину учнів 5 класів позмагатися у знаннях казок. Найкраще справився 5-А клас на чолі із Савічем Валентином.

Не менш цікавою та напруженою була боротьба у «Битві книгоманів» учнів 10 класу. «Шекспірівське братство», «Фантастична п’ятірка», «SchoolLibraryJournal» змагалися у знанні біографій письменників, поринули у світ дитинства – жестами та мімікою мали показати героїв казок та мультфільмів, відгадати з найменшою кількістю підказок твір,  про який йшла мова. З невеликим відривом перемогла команда «SchoolLibraryJournal» - капітан Обуховська Софія. Цікаві постери та стінгазети «Реклама улюбленої книги» підготували учні 8-9 класів. Діти презентували свої творчі доробки, розповідаючи цікаві факти із життя письменників, ділилися своїми враженнями від прочитаних книг та рекомендували їх присутнім.  Найоригінальнішими були: Баланович Анна та Хочай Діана.

Тривала боротьба відбулася за звання «Найрозумніший» серед учнів  8-11 класів. В інтелектуальному шоу взяли участь кращі з кращих, і ні на крок не поступалися один одному аж до фіналу. Перемогу гідно здобула Антонюк Софія (11 клас).

Підсумковим етапом стало нагородження всіх активних учасників грамотами. Загалом Тиждень зарубіжної літератури був  цікавим та пізнавальним. Що ж, вітаю усіх активістів і сподіваюся, що

Хто полюбить книгу,той далеко піде у своємурозвитку. Книга рятуєдушу віддерев’яніння.  (Шевченко Т. Г.)

Вчитель зарубіжної літератури Олеся Вікторівна Лисенко

Переглядів: 485 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz