П`ятниця, 03.05.2024, 11:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2014 » Січень » 22 » Про виконання Закону України “Про звернення громадян”
11:34
Про виконання Закону України “Про звернення громадян”

ІНФОРМАЦІЯ

Про виконання Закону України "Про звернення громадян”, розпорядження голови райдержадміністрації від 25.04.2013 №111 "Про нову редакцію заходів щодо виконання Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008» та стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли до відділу освіти райдержадміністрації протягом 2013 року

 

       На виконання Закону України "Про звернення громадян”, розпорядження голови райдержадміністрації від 25.04.2013 №111 "Про нову редакцію заходів щодо виконання Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008» відділом освіти райдержадміністрації протягом 9 місяців 2013 року  проводилась відповідна робота щодо належного розгляду звернень громадян, вирішення порушених у них питань, вжито ряд організаційних і практичних заходів, спрямованих на забезпечення системної роботи із зверненнями громадян.    

Так, протягом 2013 року у відділ освіти райдержадміністрації надійшло 30 письмових звернень різного характеру, що у порівнянні з відповідним періодом  2012 року на 8 звернень більше. З них:

3 звернення щодо зарахування на екстернатну форму навчання;

4 звернення від жительки м.Острог про надання копій відповідних документів;

1 звернення від завідуючої дошкільного навчального закладу щодо оформлення відповідної документації на заклад;

1 звернення щодо скорочення ставок бібліотекарів;

5 звернень щодо видачі цільових направлень;

2 звернення щодо підвезення учнів;

1 звернення про надання копій штатного розпису одного з закладів освіти району;

1 звернення щодо спірного питання між колективом та власником закладу освіти району;

1 звернення-подання власника закладу освіти щодо порушення графіку роботи установи;

3 звернення щодо відкриття дошкільного навчального закладу;

4 звернення щодо вирішення конфліктних ситуацій, які виникли у закладах освіти району;

          4 звернення через органи вищого рівня (райдержадміністрація, районна рада: 1- підвезення учнів, 1- реорганізація закладу, 2 – створення ДНЗ).

       Упродовж січня-грудня 2013 року на особистих прийомах у начальника та завідувачки навчально-методичним кабінетом відділу освіти райдержадміністрації побувало 152 громадян, що на 43 меньше у порівнянні з відповідним періодом 2012 року. Під час особистого прийому, в основному, громадяни зверталися за інформаційними довідками та з клопотаннями.                   Громадянами порушувалися кадрові питання, питання організації навчально-виховного процесу, підвозу дітей, фінансово-господарської діяльності закладів, психологічного супроводу дітей з особливими потребами та їх сімей, вирішення конфліктних ситуацій  ситуацій.

За результатами розгляду звернень, зареєстрованих в відділі освіти райдержадміністрації протягом 2013 року 103 звернень вирішено позитивно, авторам 49 звернень  надано відповідні (усні та письмові) роз”яснення та консультації спеціалістами відділу освіти. 

Упродовж звітного періоду проведено  прийоми громадян за місцем проживання. 

Під час прийомів громадян поінформовано про пріоритетні напрямки розвитку освітянської галузі району, про проведення заходів щодо оптимізації мережі закладів освіти району, вивчено запити  стосовно організації дошкільної освіти, роботи освітніх округів, працевлаштування.

Слід відзначити, що відповідна робота здійснюється загальноосвітніми, дошкільними навчальними закладам : ведуться журнали обліку прийому громадян, оновлені графіки прийому  громадян посадовими особами. Керівники загальноосвітніх навчальних закладів  надають до відділу освіти  звіти про проведену роботу, згідно з якими невирішені  питання  за результатами звітного періоду відсутні. Інформація про роботу зі зверненнями громадян оприлюднюється  на сайті відділу освіти.

Питання щодо роботи із зверненнями громадян знаходиться на постійному контролі в відділі освіти райдержадміністрації.

Переглядів: 681 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz