Четвер, 25.04.2024, 03:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2011 » Червень » 7 » «Сокіл» набирає висоту
10:16
«Сокіл» набирає висоту


Січ – це козацька звитяга!

Не просто слово якесь.

Січ означає – відвага!

СіЧ – це Слава і Честь!

 

 

Такими словами розпочала свій виступ на обласному етапі дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («Джура») команда Плосківської ЗОШ І-ІІІ ст. «СіЧ».

Змагання проходили в мальовничому куточку Рівненщини – лісовому масиві поблизу с. Симонів Гощанського району - з 30 травня по 1 червня. Острожчина вперше брала участь в них, тому особлива честь і відповідальність лягла на плечі школярів та школярок із с. Плоске та їхнього керівника – викладача предмету «Основи захисту Вітчизни» полковника запасу Гапанчака С.Б.

Під музику державного гімну України право підняти прапор змагань було надано минулорічному переможцю – команді  м. Дубно. З теплими та щирими словами привітання на урочистому відкритті до юних козаків звернувся заступник начальника обласного управління освіти та науки Сидорук В. С. А вже за десять хвилин розпочався перший етап змагань – стройовий вишкіл. Під музичний супровід 12 команд урочистим маршом прокрокували повз суддівську колегію, а після цього показали своє уміння  у виконанні стройової пісні. Приємно було спостерігати як наша команда в складі 4-х хлопців – десятикласників та 4-х дівчат – восьмикласниць в красивих одностроях, у вишиванках, із золотими аксельбантами на грудях, з малиновим козацьким прапором на чолі, продемонструвавши хороший стройовий вишкіл та бездоганно виконавши стройову козацьку пісню, впевнено зайняла місце серед лідерів.

Змагання набирали обертів. Вже за годину на учасників чекала «Козацька смуга перешкод», яка складалась з 7 етапів і вимагала від школярів сили і спритності, витривалості і холодного розрахунку.

А закінчився перший день змагань творчо-мистецьким представленням команд. Слід зазначити, що переважна більшість з них дуже серйозно підготувалась до цього конкурсу. Були представлені  запальні козацькі танці і чудові українські пісні, театралізовані виступи зі справжніми декораціями і нестримний бойовий гопак. Та хлопці і дівчата нашої команди не загубилися в цьому розмаїтті. Впевнено і чітко, використовуючи елементи стройової підготовки та козацьку символіку, точно вклавшись у відведений час (7 хв), «СіЧ» заслужила оплески суперників та високі бали суддів, яких особливо вразила фінальна частина виступу, де акапельно був виконаний «Марш учасників гри «Сокіл», автором слів і музики якого є керівник команди  Гапанчак С.Б. Отож, за підсумками першого дня команда «СіЧ» впевнено увійшла в трійку лідерів, що викликало деякий подив і навіть хвилювання серед інших, більш досвідчених учасників.

Протягом другого дня змагання досягли свого апогею. Тут була і козацька боротьба «Лава на лаву», і стрільба з пневматичної гвинтівки, і виконання нормативу по розбиранню та збиранню АК-74, і перетягування линви, і гра на місцевості, що передбачала пошук за компасом вказаних об’єктів, і інтелектуальний конкурс знавців козацької історії «Відун»,і змагання з надання першої медичної допомоги «Рятівник», і конкурс кашоварів. А ввечері суддівська колегія оцінила табір кожної команди, на предмет відповідності козацьким законам таборування.

… Збуджена, задоволена призом та дипломом за третє місце в обласному етапі дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» команда Плосківської школи І-ІІІ ст. зі сміхом та жартами сідала в автобус. Керівник команди, зайшовши останнім, зайняв місце попереду, неподалік водія. Через хвилин десять він повернув голову, щоб ще раз подивитись на своїх юних переможців, а переможці після трьох днів та двох ночей польового життя мирно спали. І в думках у Сергія Борисовича  раптом промайнули слова маршу, який два дні назад так гарно співала його команда:

Вчимося захищати Батьківщину,

     Державу нашу, вільну Україну.

     Нас не зупинять жодні перешкоди,

     Бо ми нащадки гордого народу!

Переглядів: 14513 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz