Четвер, 25.04.2024, 09:00
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2014 » Грудень » 18 » СОНЦЕСЯЙНА КАЛИТА НА ГРОЗІВСЬКИХ ВЕЧОРНИЦЯХ
16:07
СОНЦЕСЯЙНА КАЛИТА НА ГРОЗІВСЬКИХ ВЕЧОРНИЦЯХ

 

Українські вечорниці

Починаєм в котрий раз,

Хай і сіх, і пісня ллється

В серці в кожного із Вас…

Такими слова зустрічала гостей господиня на Андріївських вечорницях в Грозівській ЗОШ І-ІІ ст. 13 грудня українська молодь традиційно святкує Андріївські вечорниці. До українських звичаїв та традицій торкнулися і учні театрального гуртка «Промінчик».Костюмовані  юні актори зуміли вразити і дорослих, і малих своїм  артистизмом та гумором, відтворивши на сцені картину проведення обряду Андріївських вечорниць, використовуючи ворожіння, жартівливі  українські пісні та кусання калити. Справжньою акторською грою порадували глядачів господиня (О.Журик), господар (В. Цілінський), кум (В. Медвідь), дівчата (О. Кушнірук, А. Демчук, М. Іщук, О. Чехолка), хлопці (М. Федорук, Н. Покотило, О. Волошин, М. Фурманчук, В. Шинкарук, В. Стецюк) та Панько (М. Іщук).  Дівоче ворожіння додало дійству казково-містичної атмосфери, а кусання калити наповнило зал запальним гумором та ентузіазмом, адже участь в цьому процесі  брали всі хлопці, що були присутні на святі.

Чимало цікавого відбувалося і за сцено дійства. Учасники гуртка приготували частування для гостей. На початку заходу відбувся традиційний благодійний ярмарок, де гості свята змогли придбати різні солодощі на свій смак. Гроші, що були зароблені під час ярмарку, будуть задіяні в благодійній акції під час новорічних свят.

По закінченню Андріївських вечорниць, кожен міг спробувати традиційну українську страву – вареники. Завдяки цьому гості та глядачі залишили зал ситі та з  позитивними емоціями . Саме завдяки належному патріотичному вихованню, яке отримує підростаюче покоління в школі, й спільноті, завдяки яскравим прикладам творчої реалізації аматорських та художніх колективів формуються талановиті особистості, майбутнє України.

Ангеліна Токмін

керівник театрального гуртка «Промінчик»

НВК «Грозівська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ»

Переглядів: 647 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz