Неділя, 05.05.2024, 14:28
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2014 » Березень » 3 » Струни Кобзаревого серця
14:08
Струни Кобзаревого серця
     Прометей, Пророк, Апостол, Кобзар… Цими високими словами ще за життя назвали Тараса Григоровича Шевченка. І нині вони звучать не менш піднесено, актуально, справедливо, адже слово поета наділене величезною животворною силою, здатною відродити дух нації. 2014 рік знаменний його ювілеєм – 200 років від народження Великого Кобзаря! Відкриті уроки, літературно-музичні вечори, поетичні вітальні присвячені вшануванню життєвого подвигу і вогненної творчості Тараса.

     Згідно робочого плану Острозької районної ради старшокласників «Лідер», 27 лютого 2014 року було проведено вікторину приурочену до 200-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, що мала назву – «Струни Кобзаревого серця».  Під час вікторини, були представлені питання, ребуси, кросворди, що стосувалися життя та творчості видатного генія. Учасники активно давали відповіді на питання, з великим ентузіазмом розгадували кросворди та ребуси,  це ще раз підтверджує, що Шевченкове слово – незабуте. У вікторині брало участь чотири команди: «Максимум» - команда, яка зайняла І місце; «Гайдамаки» - ІІ місце, «Юні шевченкознавці» - ІІІ місце; «Кобзар» -  ІV місце. Пізніше, кожна із команд була нагороджена грамотою.

     Також, під час даного заходу всі учасники відвідали виставку робіт учнівських колективів загальноосвітніх навчальних закладів Острозького району,  що присвячена 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка в Острозькій райдержадміністрації.



     По закінченню учасники вікторини відвідали парк, де знаходиться пам’ятник Генію українського народу Т.Шевченку та спільно продекламували «Заповіт».



     Минають роки, десятиліття, століття, але час не в змозі притупити гостру актуальність слова Кобзаря для кожного з наступних поколінь, адже вся його велика спадщина пронизана любов’ю до рідної неньки України, до людини.

Читаймо Шевченка! Прислухаймося до Кобзаревих перлоцвітів, очищаймо душу й тіло вогнем Тарасового слова!

Ангеліна Токмін
кооординатор
Острозької районної ради
старшокласників «Лідер»

Методист РМК
С.Р. Ягодка

Переглядів: 633 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz