Субота, 04.05.2024, 00:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2014 » Лютий » 12 » Твоя дума, твоя пісня не вмре, не загине
09:32
Твоя дума, твоя пісня не вмре, не загине
     Духовні надбання наших предків будуть передаватись із покоління в покоління. І серед них, як неоціненний скарб, твори-думи Кобзаря. Це про тебе, наш Великий Поете, ми кажемо: «Твоя дума, твоя пісня  не вмре, не загине!» На відстані часу ще величнішою стає його постать, твердішим слово, ближчими поетові думи, болі і страждання. Ми знову і знову перечитуємо його книги – вічні, як саме життя, як правда, як воля. Ми ніби відчуваємо, як його переповнюють думи про невгасиму любов до України, всього найкращого, що квітчає рід людський і землю рідну. Тому  щорічні Шевченківські дні у школі - це данина пам’яті   Кобзарю, глибока шана до борця за народне щастя і волю.

     У НВК «Білашівська ЗОШ І-ІІІ ст.- дитячий садок» пройшло літературно-мистецьке свято «Не вмре повік твоє ім'я» , приурочене 200-річчю  з дня народження Тараса Шевченка.  Учні 10 класу презентували дослідження з теми  «Видатні постаті про великого Кобзаря»,  опрацювавши перед тим відповідну літературу. Холодюк Зоя, Манелюк Ольга та Артеха Оксана процитували вислови митців про Шевченка.  



     Літературна композиція «Кріпацька доля», яку представили учень 10 класу Очеретяний Федір та учень 7 класу Поліщук Артур вразила присутніх життєвою правдою про гірку долю Тараса. Доля переслідувала його в житті, скільки могла, та вона не зуміла перетворити золота душі на іржу, а любові до людей – у ненависть і погорду, - такий був мотив виступу. Доля не шкодувала йому страждань, але й не пожаліла втіх, що минули зі здорового джерела життя. Хвилини радості і внутрішньої тривоги поета вилилися у щирі і проникливі рядки інтимної лірики. Про маловідомі факти з особистого життя великого Кобзаря розповіли дев’ятикласниці Тарадайка Іванна та Тимофєєва Валентина. Учні продемонстрували декламаторську та театральну майстерність.



Не заросте стежка до могили Тараса. Бо Шевченко – це наша душа, наша сила. Нехай освітиться шлях кожного українця великою мудрістю безсмертного генія українського народу.


Вікторія Трохимчук
вчитель укр. мови і літератури
НВК «Білашівська ЗОШ І-ІІІ ст. –
дитячий садок»

Методист РМК
С.Р. Ягодка
Переглядів: 736 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz