Неділя, 28.04.2024, 18:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2013 » Квітень » 2 » У Розвазькій ЗОШ І-ІІІст.проведено семінар-практикум вчителів англійської мови
10:02
У Розвазькій ЗОШ І-ІІІст.проведено семінар-практикум вчителів англійської мови

Згідно з програмою з іноземних мов у галузі навчання читання перед учителем ставляться завдання навчити школярів читати тексти, розуміти й осмислювати їхній вміст із різним рівнем проникнення. У ідеалі читання іноземною мовою має мати самостійний характер, не  здійснюватися за примусу, а супроводжуватися інтересом.. Проте практика показує, що цікавість до цьому різновиду мовної діяльності в школярів дуже низький. Цей вид мовної діяльності перестав бути  для школярів засобом отримання, підвищення культурного рівня або просто джерелом задоволення., а розглядається  суто  як навчальне  завдання.

У Розвазькій ЗОШ І-ІІІст.проведено семінар-практикум вчителів англійської мови з теми "Формування читацьких компетенцій на уроках англійської мови”.Під час засідання педагоги обговорили ряд питань.Зокрема,”Труднощі навчання читання іноземною мовою”,з’ясували психолого педагоічні засади навичок читання у початковій школі.

Відвідали урок  англійської мови, який провела у 3 класі вчитель   Розвазької ЗОШ І-ІІІст. Валентина  Вікторівна Яцюк.

У ході опрацювання теми "SeasonsWeather» Future Simple Tense”, вчителька використала ряд методів, які сприяли творчому мисленню учнів,сприяли їх активізації діяльності і , що саме головне, формуванню іншомовного читача.Так учні складали пазли”Пори року”за поданими завданнями, творчо описували картини, виконували вправи на відповідність тощо.Була присутня на уроці фізкультхвилинка, яка запобігає втомлюваності учнів.

Учасники семінару під час ділової гри  у групах моделювали систему вправ щодо розвитку навичок читання.

На завершення семінару , було вироблено методичні рекомендації щодо форм і методів формування читацьких компетенцій на уроках англійської мови та запропоновано вчителям англійської мови список літератури з даної проблеми.

Переглядів: 674 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz