П`ятниця, 29.03.2024, 15:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2013 » Вересень » 24 » Відзначення 95-ї річниці від дня народження В.О.Сухомлинського
10:06
Відзначення 95-ї річниці від дня народження В.О.Сухомлинського
«Людина народжується на світ не для того,
щоб зникнути безвісною пилинкою.
Людина народжується , щоб лишити по собі
слід вічний»
В.О.Сухомлинський

     Такими словами розпочався в НВК "Межиріцька ЗОШ І-ІІІ ст.- ДНЗ" усний журнал – презентація присвячений відзначенню 95 річниці від дня народження чудового письменника, учителя від Бога,  прекрасної людини В.О.Сухомлинського. Його   підготували   заступник  з виховної роботи Усик Г.О. та бібліотекар Швець О.В. Учням 7-11 класів цікаво було ознайомитися із життєвим і творчим шляхом відомого педагога, його творчими доробками. Представлені також були і книги В.О.Сухомлинського «Серце віддаю дітям», «100 порад вчителю», «Батьківська педагогіка» та ряд інших. Виразно звучали з учнівських вуст поезії, уривки казок, оповідань.



Я був на далекій чужині,
Там небо таке ж голубе,
Та тільки нема Батьківщини,
Нема там, Вітчизно, тебе.

     Школярам приємно було слухати, що головними героями творчості  В. О. Сухомлинського найчастіше       виступають діти. Більшість творів письменника були написані в процесі безпосереднього спілкування з дітьми, під час екскурсій, бесід. 32 роки Василь Сухомлинський вів педагогічний щоденник, у якому записував свої спостереження за поведінкою учнів. А потім ці розповіді виливалися на папір і ставали книгами. Для молодших школярів він написав майже 1500 художніх мініатюр-казок, оповідань  , легенд,притч, новел.

     В бібліотеці НВК  організована  яскрава виставка книг на тему «Сухомлинський і сучасність». Також класними керівниками 5-6класів була проведена літературна година «Ти- творець духовної краси» . Осторонь відзначення визначної події не залишилися і  молодші школярі ,які активно взяли участь у конкурсі малюнків на тему »Зображення природи у творах В.О.Сухомлинського»



     Отож, працюючи  постійно з дітьми,  ми, - педагоги, повинні пам’ятати слова нашого наставника В.О. Сухомлинського, що саме від педагога залежить, чим стане серце дитини – ніжною запашною квіткою, чи засушеною корою. Адже заповітна мрія кожного мислячого педагога - щоб серце вихованця було чутливим до кожного слова вихователя, щоб дитяча душа відгукувалась, мов ніжна струна на тонку музику його душі.

     Давно вже немає серед нас Великого Вчителя, але школа під Голубим Небом працює і сьогодні. Справу свого наставника продовжують інші вчителі.

Заступник  директора
з
виховної роботи
Усик Г.О.


Методист РМК
Ягодка С.Р.


Переглядів: 896 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz