Субота, 04.05.2024, 16:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Block title
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Мапа

Головна » 2014 » Жовтень » 22 » Запорізька Січ – оберіг волі українського народу!
14:41
Запорізька Січ – оберіг волі українського народу!

Запорізька Січ – оберіг волі українського народу!

Спогадаймо тяжкий час,

Лихую годину

Й тих, що вміли умирать

За нашу Вкраїну.

Дай нам сили,

Дай завзяття,

Щоб наші діти

Виростали козаками

На втіху Україні!

14 жовтня ми відзначаємо свято Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва. Свого часу митрополит В. Липківський зауважив, що цього дня українці святкують щось значно більше, «далеко рідніше й вартісніше для душі християнина, більш загальне, духовне…».

Так,  відповідно до річного плану роботи районної ради старшокласників «Лідер», з метою патріотичного виховання та шанобливим ставленням до історичного минулого 17 жовтня було проведено учнівську конференцію, що мала назву: «Запорізька Січ – оберіг волі українського народу». Протягом конференції лідери учнівського самоврядування презентували презентації, відео-ролики, та зачитували власні доповіді, в яких було висвітлено життя і обряди славних козаків, та зв’язок релігійного свята Покрови з українськими козаками. Учасники конференції активно задавали питання, вели дискусії і з великим ентузіазмом розповідали про сиве минуле нашого народу. У даному заході брали участь лідери з усіх загальноосвітніх  навчальних закладів Острозького району. В кожній презентації та доповіді, оживало щось нове, що давно забуте. Завершила даний захід учениця НВК «Оженинська ЗОШ І-ІІІст.№2-ДНЗ», учасниця сьомого фестивалю  конкурсу патріотичної пісні «Повстанські ночі» Катерина Рублевська пісенною композицією «Хай живе вільна Україна».

Запорізька Січ – колиска волі й незалежності – то символ України, як Сивий Славутич, як кущ осінньої калини з червоними гронами, то наша славна минувшина, яку ми повинні пам’ятати, якою ми маємо гордитися. Бо ця пам’ять постійно нам нагадує: хто ми? Чиїх батьків ми діти? Свято Покрови – це день найбільшого єднання, прояву соборності, котрий і зараз відгукується в серці кожного сучасного українця із стуком сердець великих предків. Саме 14 жовтня було створено УПА, котра відродила славні традиції козацтва в Україні. І сьогодні ми повинні пам’ятати, що воля, свобода і незалежність українського козака і повстанця є вічними, а українська нація – непереможеною!

Ангеліна Токмін

координатор Острозької районної

ради старшокласників «Лідер»

 

 

Переглядів: 990 |
!!! ВАЖЛИВО !!!
















Copyright Yagodka © 2024

За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації з сайту, гіперпосилання на сайт «Управління освіти, молоді та спорту Острозької райдержадмініністрації» – ostrog.at.ua – є обов'язковим.


Створити безкоштовний сайт на uCoz